Ik verbeter interne communicatie

Staat u voor de uitdaging om mensen mee te krijgen? Of wilt u weten wat uw achterban ervan vindt? Of doen de nieuwe ICT-systemen het straks wel, maar uw medewerkers nog niet? Ik help u graag.

Wellicht is communicatie de meest verwarde term binnen een organisatie, maar als u er goed naar kijkt, is het afstemmen van uw mensen onderling en met klanten core-business.

Samenwerken bestaat immers grotendeels uit communiceren, de afstemming van mensen onderling.

Samenwerkcommunicatie
Op het raakvlak tussen organisatie, verandermanagement, ICT en communicatie schakel ik moeiteloos tussen strategie en operatie. Ik loods u(w managers) veilig langs de valkuilen van traditionele communicatiemiddelen. Daarbij weet ik de tekortkomingen van bijvoorbeeld nieuwsbrieven en intranet te compenseren, door het bevorderen van dialogen en het faciliteren van bijeenkomsten. Dit vul ik aan met het inpassen van eigentijdse hulpmiddelen als digitale fotografie en moderne vormen van informatieuitwisseling. Ook veranderingsprocessen, zoals Het Nieuwe Werken en ERP-trajecten, begeleid ik tot gedragen resultaten.

Uitgaande van uw missie, visie en strategie adviseer en realiseer ik wat past èn werkt: persoonlijk waar het moet, digitaal waar het kan. Door managers en medewerkers in hun samenwerking communicatiever te maken, resulteert mijn werkwijze erin dat uw organisatie slagvaardiger en wendbaarder wordt.

Mijn sterke punten zijn daarbij: enthousiasmeren, verbinden, faciliteren.

Ik leg op basis van uw missie, visie, strategie en doelstellingen verbindingen tussen personen en afdelingen en bouw zo aan soepele werkprocessen. En ik bouw aan draagvlak voor veranderingen, die bijvoorbeeld samen gaan met Het Nieuwe Werken en ICT.
Natuurlijk ken ik de middelenmix. Maar zeker ook de beperkingen en valkuilen ervan. Vaak ligt de oplossing op het vlak van persoonlijke interactie, een terrein waar menig communicatieafdeling zich nauwelijks op beweegt. Ik weet er inmiddels heel goed de weg.
Ik bevorder het natuurlijk vermogen tot samenwerken binnen een organisatie, over afdelingsgrenzen heen. Dat doe ik door procesbegeleiding tijdens projecten en verandertrajecten, zoals het opzetten en faciliteren van dialogen tussen betrokkenen in werkprocessen en het ondersteunen van (lijn)managers bij hun communicatievraagstukken.

En bij goed samenwerken horen natuurlijk digitale vormen van informatie- en kennisuitwisseling, die door medewerkers intensief worden gebruikt.

Mijn werkwijze bevordert de productiviteit, bespaart geld en voorkomt kostbare hersteltijd, gedoe, kritiek, negatieve krantenkoppen…

Ik adviseer en realiseer strategisch en met lef, met uw soepel draaiende organisatie voor ogen.

Spreekt dit u aan, dan zie ik uw uitnodiging voor een kennismaking graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Joost
06 ~ 40 44 92 82

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s